Preview Vincktrip

Ein-de-lijk. Komend weekend vertrek ik met @Dutchaddick naar de overkant van de grote visbak. Meer dan vier maanden heb ik heb geen Engelse wedstrijd bezocht. Vier maanden! Het is lang geleden dat ik zo’n lange periode droog stond.  Mijn laatste pot, Gillingham v Swindon van 21 april, lijkt al jaren geleden. Natuurlijk heb ik nog de Schotse bekerfinale bezocht half mei, maar dat was geen Engeland. Door de Olympische Spelen en de economisch barre tijden, dit seizoen geen hele week zoals vorig jaar. Toen zagen we twaalf potjes in tien dagen, ditmaal gaan het vier wedstrijden worden in vier dagen. Wederom een combinatie van leuke wedstrijden en mooie stadionnetjes. Zo zien we het graag.

Vrijdagmiddag vertrekken we richting de tunnel om ’s avonds een FA Cup-potje mee te pakken. Romford speelt daar tegen Waltham Forest. Wedstrijd is op vrijdagavond, omdat Romford groundshared bij Thurrock en die spelen op zaterdag al. Ship Lane is een aardig stadionnetje en Thurrock is een uurtje rijden vanaf de tunnel, dus geen lange reis op de eerste dag. Op zaterdag zouden we eigenlijk weer een FA Cup-wedstrijd meepakken, in Stamford. Maar doordat we ons zondagprogramma hebben veranderd, hebben we besloten verder naar het noorden te gaan. De keuze is gevallen op Halifax Town v Workington, in de jaren 50 en 60 een standaardaffiche in de Fourth Division. Dat deze wedstrijd op The Shay wordt gespeeld, maakt het extra mooi. Dat is een van de leukste stadions die ik nog niet bezocht heb.

De volgende dag staat misschien wel de mooiste pot op het programma: Berwick Rangers v Rangers. De Hunnen in SFL3 zien is wel een mooi iets. Daarnaast is deze wedstrijd, samen met die tegen stadsgenoot Queen’s Park, de mooiste die op het programma staat voor Rangers. In 1967 won Berwick Rangers, nog altijd de grootste bekerstunt ooit in Schotland. Daarna is het zes uur rijden om weer in Zuid-Engeland terecht te komen. Het is Summer Bank Holiday, dus gewoon wedstrijden overdag. Helaas is het door de verschuiving bij Dorking niet mogelijk om een dubbel te doen. Wij kiezen voor een potje niet ver van de tunnel: Whitstable Town v Horsham. In oesterstad Whitstable Town hebben ze een alleraardigst stadionnetje, dus dat gaat hopelijk leuk worden.

Advertenties

6 Reacties op “Preview Vincktrip

  1. Veel plezier. Klinkt zeer goed. Ik ben o.a.benieuwd hoeveel publiek er op Rangers-Rangers afkomt. Hebben jullie van te voren kaartjes geregeld?

  2. Toch even een droom voor Rangers die in vervulling gaat, al decennia lang willen ze graag competitiewedstrijden in Engeland spelen, nu is het dan zover.

  3. Mooi verhaal in de VI vandaag over the rangers: w’ll be back.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s