The Road to Wembley: Tividale v Stratford Town

Waar te beginnen met “The Road to Wembley“? Er zijn zoveel mooie potten, dat het bijna ondoenlijk was om er eentje te kiezen. Het meest voor de lag Wembley v Langford. Niet alleen omdat Wembley nu allemaal voormalige vedettes heeft, maar ook omdat het leuk is om bij Wembley te starten en op Wembley te eindigen. Een andere mooie pot is Crook Town v Penrith. Lekker naar het noorden en het stadion van Crook Town staat op de gevarenlijst. De banden van Crook Town met Barcelona zijn ook interessant, maar wegens te ver weg pak ik ook deze niet. Tow Law Town v Bishop Auckland is qua affiche de mooiste van deze ronde, maar ik ga geen twee jaar op rij starten bij Tow Law Town. De keuze van mij valt dit keer op Tividale v Stratford Town.

Waarom precies Tividale? Dat is heel simpel. Vorig jaar had ik het over Brian James die “Journey to Wembley” schreef. Hij koos daarin één club en volgde die totdat die club werd uitgeschakeld. James koos in 1976 heel bewust een club uit het midden van het land en laat die club nu net Tividale zijn. Voordat ik het boek las, had ik nog nooit van Tividale gehoord. Ze spelen dan ook in de obscure Midland Alliance (negende divisie). In het boek won Tividale onverwacht van Hinckley en een ronde later van Oldbury om uiteindelijk uitgeschakeld te worden door Telford in de tweede voorronde (destijds was er een ronde minder). Ik ben benieuwd of Tividale dat kan herhalen. Stratford Town, uit de stad van Shakespeare, speelt in dezelfde divisie als Tividale, dus dat is een haalbare kaart.

Die tweede kwalificatieronde halen zou overigens geen record betekenen voor de club, want in 1975/1976 werd de vierde kwalificatieronde gehaald. Helaas lag Leamington dwars, anders had Tividale voor het eerst in haar geschiedenis een officiële wedstrijd tegen een profclub kunnen spelen. Nu werd dat net gemist. Tividale is een jonge club. In 1954 werd het pas een echte voetbalclub, nadat lokale jeugd het wel een goed idee leek om voor het echie te gaan spelen. Alles bouwden ze zelf op, zoals het stadionnetje The Beeches (mooie naam), waar nu 3000 man in kunnen. Prijzen hebben ze weinig gewonnen getuige het feit dat ze het meest trots zijn op de Walsall Senior Cup uit 2003. Maar wat maakt het uit, het gaat om het plezier.

Op de DT116 manier:

Tividale (9) v Stratford Town (9) 5-2 (att. 117)

Op de Brian James manier:

Tividale (9) v Stratford (9) 5-2 (att. 117)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s