Sell Out Saturday

Met het verdwijnen van Rangers uit de SPL zitten de Schotse clubs met het probleem dat de recettes ongetwijfeld gaan teruglopen. Twee keer Rangers op bezoek leverde toch flink wat extra kaartverkoop op, want die namen altijd een paar duizend man mee. De beslissing van de SPL om Dundee toe te laten is in ieder geval al een meesterzet geweest. The Dees nemen altijd veel man mee en er zijn wat derby’s bijgekomen (tegen Dundee United, St. Johnstone en Aberdeen), maar er is meer nodig. Daardoor bedacht de Schotse voetbalwebsite The Away End een plan om op zaterdag 11 augustus de stadions vol te krijgen. Sell Out Saturday noemen ze het en hopelijk slaat het aan.

De competitie begint op 4 augustus, maar de mannen hebben expres voor 11 augustus gekozen. Die dag speelt namelijk Celtic ook niet. Oorspronkelijk moesten zij naar Dundee United toe, maar in Schotland mogen Celtic en wijlen Rangers altijd één competitiewedstrijd uitstellen. Dit omdat ze dan de mogelijkheid hebben om de zakken te vullen. In het geval van Celtic gebeurt dat tegen Real Madrid in de VS. Een gek iets vind ik dat, maar dat dwongen de Old Firm clubs destijds af in ruil voor toestemming om de competitie vroeg te laten beginnen. Juist omdat het op 11 augustus een Old Firm-vrij weekend is (oké, Sevco 5088 speelt in Peterhead), leek het ze wel een goed idee om juist dan de Sell Out Saturday te houden.

Het mooie is dat de landelijke media het idee ook oppikt. The Daily Record, een van de grootste kranten van Schotland, heeft er al een heel stuk over geschreven en een club als Aberdeen is het heel actief aan het promoten. Hopelijk wordt het een groot succes en gaan ze dit nog een keer herhalen. Zelf was ik ook graag naar een wedstrijd op Sell Out Saturday gegaan (Hibs v Hearts), maar doordat er continu uitstel was over wat er met Rangers ging gebeuren, kon ik niets plannen. Nu zijn de vliegtickets te duur en moeten de Schotten het zonder mijn steun doen. Buiten de Edinburgh derby zijn er nog vier wedstrijden in de SPL die dag: Aberdeen v Ross County, Dundee v St. Mirren, Inverness v Kilmarnock en Motherwell v St. Johnstone. Ik hoop natuurlijk dat het een groot succes wordt. We houden het in de gaten.

Advertenties

Een Reactie op “Sell Out Saturday

  1. Een sympathiek initiatief en ik hoop ook zeker dat het aanslaat. Het maakt wel weer eens duidelijk dat het behelpen is met de Schotse competitie. Zeker nu het blauwe deel van Glasgow voorlopig even niet meedoet op het hoogste niveau.

    Overigens dacht ik dat alle Schotse clubs het voorrecht hebben/hadden om hun competitiewedstrijden uit te stellen om zo financieel aantrekkelijkere friendlies te kunnen spelen. Hibs speelde vorig jaar toen ik er was, tegen Sunderland terwijl de competitie was begonnen en zij stonden volgens mij niet gepland tegen de Old Firm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s