Great Yarmouth’s Grandstand

Een tijdje terug schreef ik wat over Great Yarmouth Town en dat ze op het punt stonden om P-P te gaan. Gelukkig hebben ze het seizoen uitgedaan en hopelijk blijven ze bestaan. De club an sich zegt met niet zoveel, maar dat stadion is briljant. De Grandstand van de Wellesley Recreation Ground is de oudste van Engeland en een beschermd monument. Vandaag wordt de oude dame 120 jaar oud, want zo lang staat dat juweeltje er al, en is daarmee zelfs vijf jaar ouder dan de club zelf. De tribune is jarenlang afgesloten geweest wegens gevaar, maar na de renovatie in 2010 (die twee ton kostte) is de tribune gelukkig weer open voor het publiek. Zelf ben ik er helaas nog nooit geweest, moet ik toch eens doen, maar David Bauckham heeft er ooit een mooie fotoreportage geschoten en als extraatje staat er ook nog een mooi stuk over de geschiedenis van het stadion.

Advertenties

4 Reacties op “Great Yarmouth’s Grandstand

  1. Dat ziet er een juweeltje uit 🙂 Goed dat men het een beschermde status heeft gegeven zodat men er niet teveel aan mag sleutelen. Zou men met meer dergelijke stadions en tribunes moeten doen. Alvast eentje dat de tand des tijds zal doorstaan in zijn quasi oorspronkelijke staat 🙂

  2. Beetje een treinstation he

  3. Denk dat dit enkel zo lijkt omdat je de zitjes moeilijk ziet op de foto. En zelfs dan nog, dit soort tribunes is juist genieten door al die leuke decoraties. Van zo een tribune kan je, als je inzoomt op alle leuke details, gemakkelijk 50 foto’s maken zonder overdrijven. Heel goed dat men dit als erfgoed klasseert en zo beschermt tegen moderniseringen.

    In Belgie zijn enkele stadions of tribunes beschermd (Ganzenvijver, gevel van het Dudenpark, en ik denk ook Drie Linden) maar enkele andere fantastische grounds zijn verloren gegaan omdat niemand nog geld aan onderhoud wou besteden. Ik zou zeggen: beschermen die handel, die grandstand van Great Yarmouth zal in elk geval overeind blijven en dit is een opluchting als je vergelijkt met de eenheidsworst van die moderne bakken waar alle tribunes op elkaar lijken. Ik weet het, het is crisis voor iedereen en onderhoud kost geld, maar tribunes met een historiek als dit verdienen hun status van beschermd monument.

  4. Pingback: Wolverton Park | Doing the 116 Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s