Intro Grimsby Town v Lincoln City

Vooraf liep het water me in de mond, als ik naar de vier wedstrijden keek die we zouden bezoeken rond de jaarwisseling. Eentje sprong er bovenuit: Grimsby v Lincoln oftewel de Lincolnshire derby. Het werd ook een leuke pot in een geweldig stadion, maar dit was weer een van die dagen waarop je je beseft dat voetbal zoveel meer is dan negentig minuten wedstrijd. De hele avond ervoor en de wedstrijddag zelf waren ook genieten geblazen. Blundell Park is echt een van die stadions die je bezocht moet hebben, als je van Engels voetbal houdt. Veel authentieker dan dat, wordt het niet. Boek dan meteen een overnachting in Cleethorpes, want qua stappen is dat op en top Engelse cultuur. Verslag is hier te lezen.

Advertenties

10 Reacties op “Intro Grimsby Town v Lincoln City

  1. Leuk stuk Joris! Engeland op zn puurst. Grimsby hoort gewoon in de league. Hoop dat ze snel terugkeren. Een collega van me heeft in Immingham gewoond en gewerkt. Bij de Immingham Docks (vlakbij Grimsby). Hij werd ook niet echt vrolijk van al die grauwheid daar, maar had wel een hele toffe tijd. Veel Grimsby potjes bezocht. Heerlijk dat echte rauwe engelse sfeertje.

  2. Ja,vanaf een uurtje of 9 denk ik. We gaan er direct heen vanaf de boot. Overnachten in van die shabby ‘hotels’ heeft ook altijd wel iets geweldigs ja. Volgende keer beter.

  3. Nee tegen Forest Green Rovers. We zijn bij York vs Grimsby geweest. Hopelijk halen ze allebei Wembley. Is een tripje waard op zondag 20 mei dunkt mij 😉

  4. In één woord geweldig. Mooi verslag van een fantastische avond. _O_

  5. Even toch zeuren en de taalkundige ego uithangen: “by” is Deens (en Noors) voor “dorp” of “stadje”, dus Grimsby is in feite een Deense naam gezien het gesticht werd door Grim en die er het Deense woord “by” aan toevoegde.

    Ik ben gek op Indisch eten (als vegetariër zijnde heb ik nergens meer keuze op het menu dan bij een Indiër) ; mooi dat zelfs in pauperdorpjes nu Indische restaurants plots als paddestoelen uit de grond opduiken. Dat clubbing is niet meteen mijn ding en in het UK al helemaal niet, al lijkt Cleethorpes op foto nog erger dan wat ik in Ierland soms zag op een zaterdagnacht 🙂 Als toerist is zoiets grappig om te zien, wie er elke week op kijkt krijgt het er van op de heupen. Maar het hoort ergens wel bij dat typisch Britse beeld.

    Ben wel benieuwd of Cleethorpes er ’s zomers niet wat fraaier uitziet als er zon is en de stranden vol liggen? Veel kustplaatsjes zijn slaapstadjes buiten de zomer maar worden plots kleurrijk en levendig tijdens de (in Noord Europa korte) zomerperiode. Misschien is Cleethorpes een stuk minder pauper als je er ’s zomers zou belanden?

  6. Geweldig. Op een datingsite staat een gothic meid die in Cleethorpes woont. Gezellige wandeling in een idyllisch (??) kustplaatsje, dan een romantisch diner in de lokale fish & chips, en dan heel de nacht passie tot de laatste druppel zaad het lichaam heeft verlaten … Cleethorpes, een romantischer oord voor een eerste date bestaat toch niet? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s