De Woensdagfoto: Drill Field

(klik op de foto om die te vergroten)

Advertenties

3 Reacties op “De Woensdagfoto: Drill Field

 1. Jammer dat slechts 1 tribune te zien is ipv het gehele stadion, maar floodlights pal langs de beide mure van een tribune is op zich al vrij bijzonder (die staan doorgaans in de hoeken nabij de cornervlag) , de tribune ziet er ook alleraardigst uit. En Drill Field is een geniale naam voor een stadion, het klinkt bijna als een stadion van een club van een olie-boormaatschappij. De naam van de club Northwich Victoria is ook lekker, een verademing vergeleken met de vele “Town”, “City”, “United”, “Rovers” etc.

  Staat er nog iets van het stadion overeind?

  • Helaas niet. Dit stadion stond in het stadscentrum en is door projectontwikkelaars plat gegooid.

   • In feite gek… Ik herinner me de jaren 90 nog toen we in België elke week Engels voetbal op TV kregen via het programma Premier League. 1 van de dingen die toen werden verteld in de stadions en kroegen was dat 1 van de aantrekkingskrachten van het Engels voetbal was dat de stadions in de stad zelf liggen, dichtbij het centrum van de stad die ze vertegenwoordigen, terwijl in Belgie vaak stadions aan de stadsrand liggen ver van het centrum vandaan.

    Nu, een 15 jaar later, is men in het UK die trend aan het overnemen met stadion bij industriegebieden en shoppingcentra flink buiten de stadscentra. Een jammere tendens en tekenend voor hoe het geld het voetbalwereldje veranderd heeft. Vroeger waren clubs in de stad en voor de mensen van de stad, nu zijn het halve bedrijven waar casino’s, vergaderzalen en winkelruimtes in stadions worden ingebouwd als norm om meer geld te verdienen. We gaan steeds verder weg van het pure voetbal.

    Vroeger werd in België vaak gezegd “in Engeland staan de stadions tenminste nog echt in de stad…”. Gek om daar aan terug te denken en nu te beseffen dat men in Engeland dezelfde weg ingeslaan is als op het Europese vasteland.

    Hopen dat de nog in gebruik zijnde centraal gelegen stadions nog een lange tijd blijven bestaan. Het is toch heel aangenaam om voor een wedstrijd al de hele namiddag voetbalfans in het stadscentrum te zien verbroederen. Bij stadions aan de stadsrand zie je amper fans in het centrum en merk je pas op de metro dat er een wedstrijd gespeeld wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s