Save the Bloaters

Veel clubs zitten tot in hun nek in de financiële problemen en zo her en der vallen er ook wat om. Niet de grote clubs natuurlijk, maar de kleinere. Zowat dagelijks komt er wel een berichtje binnen van een club die het moeilijk heeft. Ik vind het jammer en in een enkel geval baal ik er wel stevig van, vooral omdat de fans het vaak mogen oplossen. Maar nu zit er een club in de problemen die al tijdenlang hoog op mijn wishlist staat: Great Yarmouth Town. Een stokoude club uit 1897 mét misschien wel de mooiste tribune van het Engelse voetbal.

Was Great Yarmouth ooit een grote club? Nee. Hebben ze veel fans? Nee. Maar toch is het een heel bijzondere club door dat geweldige stadion van ze: Wellesley Recreation Ground. Naar die hoofdtribune kan ik maar blijven kijken. De eerste keer zag ik die in een item van Kopspijkers over Engels voetbal. Spijkerman vond het meer een treinstation dan een tribune, maar iemand die overloopt van Telstar naar Ajax is natuurlijk een niet serieus te nemen proleet. Nee, op dat moment nam ik me voor om ooit naar Great Yarmouth te gaan. Ooit.

En nu lijkt die kans wel eens voorbij te zijn. De club, met de rare bijnaam The Bloaters, kon afgelopen week geen team opstellen tegen Wisbech Town en staan ergens onderaan in de Ridgeons League Premier Division, de negende divisie, met slechts zes puntjes uit 23 wedstrijden. Sportief gezien lijkt het seizoen dus allang verloren, maar de fans maakt dat niet veel uit. Die hopen na de jaarwisseling nog een club te hebben. Ooit kwamen er, in 1953/1954, maar liefst 8944 naar de Wellesley Recreation Ground voor een pot in de eerste ronde van de FA Cup tegen Crystal Palace. Great Yarmouth won met 1-0 en de stad stond op z’n kop.

Helaas zijn die tijden al lang voorbij. Kinderen in de stad lopen in shirts van Chelsea, Arsenal of Manchester United. Hooguit zie je nog hier en daar een tenue van Norwich City, de lokale profclub. Naar Great Yarmouth komt geen kip meer. De laatste ‘normale’ comepetitiewedstrijd waren er maar 72 toeschouwers. Alleen op Boxing Day wil me nog wel komen, want drie dagen geleden waren er 342 man tegen Gorleston. Hopelijk is het niet de laatste pot van de club geweest en spelen ze overmorgen gewoon hun wedstrijd tegen Woodbridge Town. Wil je op de hoogte blijven van de strijd van de club? Volg de actiegroep ‘Save the Bloaters’ dan via Twitter of hun site.

Advertenties

3 Reacties op “Save the Bloaters

  1. Uiteraard alle DT116 fans een sportief 2012 toegewenst. Mochten er nog mensen geïnteresseerd zijn in mijn foto’s van Brighton-Burnley en Pompey-Saints van eind vorig jaar, check dan deze link: http://www.adofans.nl/article/08920/ADOfans_visit

  2. Pingback: Great Yarmouth’s Grandstand | Doing the 116 Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s