Steel City Blues

Komende zondag is het Sheffield United v Sheffield Wednesday oftewel de Steel City derby. Tijd om alvast wat vooruit te blikken naar die wedstrijd. Om te beginnen met de documentaire Steel City Blues uit 1984. Die gaat over het weggezakte Sheffield Wednesday (dat aan het eind van dat seizoen zou promoveren), de stad Sheffield en de neergang van de staalindustrie. Genieten en zeker de moeite waard om een half uur van je leven aan op te offeren. Al is het alleen maar voor de mooie beelden van Hillsborough. Die onoverdekte Kop alleen al is pure porno. Ook de liefhebber van snorren, en welke voetballiefhebber is dat niet, komt aan zijn trekken. Kijken dus.

2 Reacties op “Steel City Blues

  1. Ik ben tegen kortgeknipte koppen en snorren 🙂

    Maar heb wel altijd een zekere sympathie (geen fan, gewoon sympathie) voor Wednesday gehad. Dat logo met die uil is erg fraai, en de naam vond ik altijd fascinerend (het duurde in het pre-internet tijdperk dat de jaren 90 voor mij waren best een tijdje voor ik er achterkwam waarom de naam Wednesday gebruikt werd). Ook kreeg de club in Belgie toen veel aandacht en kwam ze regelmatig op TV omdat Marc Degryse er toen speelde. Zo groeide mijn interesse in de club wel en hoewel ik nooit echt fan was, heb ik toch een zekere sympathie voor Wednesday. Ik hoop ze ooit terug in de Premiership te zien, want een club met zulke historie hoort daar gewoon thuis.

    Met de stadsgenoot heb ik niets. Ik vind dat logo zelfs ronduit akelig. Doet me denken aan de vlag van Saoedi Arabië met dat zwaard. Uitnodigend lijkt Sheffield United me allerminst. Qua historie ook minder boeiend dan de stadsgenoot Wednesday. Laat The Owls die derby dus maar winnen.

  2. Coole filmpjes uit de oude doos hoor! Ik ben benieuwd of de Steel City derby uitverkocht is dit jaar (in Division 1).
    Ik ben in 2006 geweest bij deze wedstrijd op Hillsborough, was erg kickè (hieronder de foto’s)!

    https://picasaweb.google.com/stephanhoogerwaard/England2006NorthamptonTownEnSheffieldWednesday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s