Swindon Town v Oxford United

Na onze eerste pot in Bath, was Swindon onze tweede tussenstop. De wedstrijd tegen Oxford, ook wel de A420 derby genoemd, was vooraf een van de krenten in de pap. Samen met Greenock Morton v St. Mirren op papier toch wel de leukste wedstrijden.  Het is dan heel mooi dat het ook op en naast het veld de hoogtepunten zijn. De wedstrijd is een van meest beladen derby’s die ik heb meegemaakt. Waarschijnlijk mede doordat ze al veel jaar niet tegen elkaar hadden gespeeld. Di Canio zette vooraf de boel op scherp, door te stellen dat Oxford-spits James Constable stiekem een Swindon-fan was. Dat heeft hij geweten. Maar voordat ik alles verklapt, hier het verslag van  Swindon Town v Oxford.

Advertenties

7 Reacties op “Swindon Town v Oxford United

 1. De magic roundabout! Briljant. Bij Colchester heb je een mini-magic roundabout. Da’s lollig op de Vespa als je een beetje brak van de boot afkomt.

 2. The Magic Roundabout is cult! Het is me niet helemaal duidelijk wat het nut van die mini-rotondes is, het plan ziet er nogal verwarrend uit. Maar het design alleen al is een prijs waard voor originaliteit. Cult ontwerp!

  Leuk dat Oxford won. Niets tegen Swindon als club, wel tegen überfascist Di Canio. Die tribune waar ze zitjes op de terrace hebben gezet is erg leuk. Hebben ze bij mijn club KV Oostende ook gedaan, maar bij Swindon ziet het er erg leuk uit. Lijkt een alleraardigst stadion.

 3. Mooi stuk. Ik ben van plan om in maart naar Swindon – Bristol Rovers te gaan. Ook een derby. Alleen iets minder beladen. Uiteraard ook de magic roundabout op de foto zetten. Genieten.

  • Klopt, dat schijnt tegenwoordig toch de tweede derby voor ze te zijn. Nog voor die met Reading. Vorig jaar had ik die ook op de radar, totdat ze die vanwege de tv naar de maandagavond verschoven 😦

   Die rotonde is geniaal en Peenvogel heeft gelijk; die is er alleen maar neergelegd, zodat er meer ongevallen komen. Een mooi doel.

 4. Weer mooi om te lezen, beetje beter beeld nu van Swindon.

 5. Op de foto op je site te zien (beneden het wedstrijdverslag) heeft 1 van die mini rotondes dan nog een toegang tot een doodlopende straat. Bizar.

  Het Magic Roundabout zou als erfgoed moeten beschermd worden, net zoals ze met elk prachtig revolutionair bouwwerk doen. Een geluk dat men in Engeland links rijdt, want anders zou je om rond de rotonde een rondje te rijden allevijf de kleine rotondes moeten omrijden. Door het links rijden kan je tenminste nog gewoon langs de hoofdrotonde rijden zonder bij elke mini-rotonde een rondje te moeten draaien. Bijgevolg zou zo een magic roundabout in een land waar men rechts rijdt nog meer impact hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s