Bath City v Barrow

De aftrap van onze vinckweek was in Bath. Eigenlijk gek, als je bedenkt dat er volop potjes in de Football League waren. Maar als jullie de foto’s zien, zullen jullie wel begrijpen dat we voor Bath kozen. Twerton Park is een heerlijke ground, waar ik al drie keer eerder tevergeefs probeerde te komen. Gelukkig lukte het dit keer wel en het was een perfect begin. Enige minpunt was dat de spitsen van Bath er he-le-maal niets van konden, anders hadden we ook nog een monsterscore gezien. Enfin, genoeg geluld, hier het verslag van Bath v Barrow.

Advertenties

4 Reacties op “Bath City v Barrow

  1. Wat is er geworden van dat andere team uit Bath dat aan de universiteit verbonden was en op een gegeven moment in dezelfde reeks als Bath City speelden? (ik kan het fout hebben maar ze deelden zelfs de ground een tijdje?)

    Ik hou wel van die studententeams, vandaar de interesse. In Ierland is na Shelbourne dan ook UCD mijn favoriete club. De enige andere club in Ierland eigenlijk (naast Shelbourne) waar ik echt fel sympathie voor heb. In Noord Ierland heb ik een zekere sympathie voor Queens University FC, de enige club die compleet neutraal is politiek gezien ook.

    Dus ik mag die studententeams wel doorgaans (vooral UCD, ze hebben maar een 100 fans maar het zijn wel de leukste fans die ik ooit in een stadion heb ontmoet) en ben benieuwd wat er van dat universiteitsteam in Bath geworden is. Ik herinner me wel dat er een grote rivaliteit tussen beide teams bestond vanwege het feit dat dat studententeam door de univ betaald werd terwijl Bath City zelf zijn sponsors en geld moest zoeken.

  2. Volgens mij kwam er geen hond kijken naar de Baderiederby. Waarom waren de fans van UCD zo leuk dan?

  3. Omdat de fans van UCD het allemaal niet zo serieus nemen zoals fans van andere clubs soms op ergerlijke wijze doen. UCD was anders, de fans die ze hadden waren allen studenten en hun hele attitude was heerlijk relaxed, vol van zelfspot en met een typische studentenhumor die alomtegenwoordig was. Hun magazine (match program) was zowat het meest origine en beste match program dat ik ooit heb gezien, ook hier weer vol spot met de andere clubs maar ook met zichzelf, op een manier die typisch en uniek is aan studenten. De hele sfeer was gewoon erg bijzonder: het stadion ligt ver buiten het centrum van Dublin, middenin de studentenhuizen en campussen. Geen kroeg of gewone (niet-studenten) woning in de buurt, voor de “gewone bewoonde wereld” moet je minstens een half uur wandelen. Je merkt aan alles dat het een universiteitsteam is want het ligt middenin de universiteitsgebouwen en ver van de gewone typische stadsbuurten. De fans van UCD doen niet aan tifo, zingen weinig of niet, maken geen sfeer zoals je het van fans verwacht. Maar dat hoeft ook niet, simpelweg naast ze zitten en met ze praten is gewoon heerlijk omdat het zulke vriendelijke mensen zijn met die typische studentenhumor. Eerlijk gezegd liever 100 zulke fans dan een stadion dat kolkt en waar iedereen zingt maar wat ook erg onpersoonlijk is. UCD is a-typisch, haast het tegengestelde wat je van voetbalclubs verwacht, maar dat maakt het net zo een mooie club. Het heeft me zeker en vast duidelijk gemaakt dat niet kwantiteit (supportersaantallen) maar kwaliteit (attitude van de fans) belangrijk is. UCD heeft maar een 200-tal fans, op verplaatsing zijn ze doorgaans met zijn 10 a 20. Zingen doen ze amper. So what??? Het zijn de aangenaamste mensen die ik ooit in een voetbalstadion ben tegengekomen. Daar kan geen kolkende tempel van 50000 zingende fans tegenop wat mij betreft. Ik weet dat het niet voor iedereen weggelegd is, sommige mensen vinden dat een vol huis, gezangen en sfeer maken bij het voetbal hoort. Die mensen zullen UCD maar niks vinden. Het is een kwestie van meningen. Ikzelf vond het altijd enorm leuk om tegen UCD te moeten spelen, het was gewoon heel leuk omgaan met hun fans. Moest ik ooit terug in Ierland belanden en Shelbourne zou niet meer bestaan, dan zou ik zonder twijfel UCD beginnen volgen. Met voorsprong mijn club nr 2 op het eiland.

  4. Leuk verslag weer. In Bath was ik wel eens geweest alleen werd er toen niet gevoetbald. Tijd voor een revisit dunkt me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s