Voorbeschouwing Conference

Na de voorbeschouwingen op de vier hoogste divisie, nu eentje op de Conference. Die mag natuurlijk niet ontbreken, want het is een van mijn favoriete competities. Dit jaar belooft het een strijd te worden tussen een oude grootmacht en nieuw geld. Veertien voormalige Leagueclubs doen er dit jaar mee in de Conference, een record. Toch denk ik dat er een andere club kampioen gaat worden. Welke, dat lees je hieronder.

 We  beginnen namelijk met de titelkandidaten in de Conference. Dat zijn er op papier maar twee: Luton Town en Fleetwood Town. De eerste omdat het veruit de grootste club is in de Conference. Ze trekken het hoogste aantal toeschouwers en hebben een redelijk budget. Afgelopen seizoen waren ze al dicht bij promotie, maar AFC Wimbledon bleek na penalty’s te sterk. Fleetwood Town is een heel ander verhaal. De club is als een komeet omhoog geschoten de laatste seizoenen, dankzij een rijke eigenaar. Het stadion en de selectie zijn al Leaguewaardig, nu alleen nog promoveren. Als ik geld zou moeten inzetten op een club, zou het Fleetwood zijn.

Grootste uitdagers voor de twee topfavorieten zijn Mansfield Town en Darlington. Beide clubs hebben flink geïnvesteerd in de zomer en hopen weer terug te keren in de League, waar ze in respectievelijk 2008 en 2010 uit verdwenen.

Andere kanshebbers voor de play-offs zijn de beide degradanten Lincoln City en Stockport County. De afgelopen seizoenen bakken de degradanten er niet veel van in hun eerste jaar in de Conference, maar dit jaar verwacht ik toch minstens van een van de twee wel een plekje in de play-offs. Buiten dit duo zie ik York City, Grimsby Town en Cambridge United hoge ogen gooien. Alle drie ex-Leagueclubs die het ondertussen wel zat zijn in de Conference.

Dark horses zijn er altijd en voor dit jaar tip ik het Welshe duo Wrexham en Newport County. Het zijn allebei clubs met een behoorlijke achterban, alleen de selecties zijn niet al te sterk. Maar misschien dat het thuispubliek ze naar grote hoogten kan stuwen. Buiten dit duo uit Wales, zie ik Kettering Town ook wel tot een stuntje in staat. De club is verhuisd naar Nene Park, het oude stadion van het failliete Rushden & Diamonds, en voorzitter Imraan Ladak heeft flink geld gestoken in de selectie om de sceptische fans voor zich te winnen.

De grauwe middenmoot is een plek waar niemand graag staat, of je moet puur voor te overleven meespelen, maar voor een aantal clubs lijkt dat het hoogst haalbare. Clubs als Kidderminster Harriers, Bath City en de drie promovendi Alfreton Town, Telford United en Ebbsfleet United zullen waarschijnlijk strijden om des keizers baard.

Rest me alleen nog de clubs te noemen die vooral hopen op overleven. Daar zitten de usuals suspects bij, zoals Gateshead, Forest Green Rovers, Southport, Barrow, Braintree Town, Tamworth en Hayes & Yeading. Vooral die laatste club lijkt vooraf kansloos te zijn, nu ze hun stadion kwijt zijn en in Woking moeten spelen.

Advertenties

4 Reacties op “Voorbeschouwing Conference

 1. Beloofd erg spannend te worden bovenin met al die ex leaugue clubs.
  Ik heb persoonlijk een zwak voor Grimsby. Hoop dat ze het goed doen.
  Ook Luton gun ik promotie. Fleetwood ken ik niet zo. Hebben ze daar een beetje een achterban?

  • Vreemd genoeg wel. Die andere zogenaamde nieuwe clubs kregen pas achterban toen ze goed gingen spelen, maar bij Fleetwood (Mac) komt al redelijk wat volk. Zelf zou ik het geweldig vinden als Barrow en Southport promoveren, maar die kans is 0. Luton mag het daarom wel worden van mij en dan mogen ze Wrexham of York wel meenemen.

 2. Oké, nou dat pleit dan voor ze. Ben benieuwd. Aan Southport bewaar jij zeker goede herinneringen na die cupclash tegen Wednesday? Die hebben het vast moeilijker met support zo dicht bij Liverpool en Manchester.

 3. de fans van Luton hebben het de laatste jaren niet echt prettig gehad, dus laat die mensen maar hun pleziertje dit keer. Voorts vind ik stadionbezoekjes toch altijd wat leuker als je er een citytripje met de nodige cultuur bij kunt nemen, in die zin horen steden als York en Cambridge in feite in de League thuis. Daarmee heb ik de clubs genoemd die ik het persoonlijk het meeste gun. Een “student city clash” Oxford-Cambridge zou mooi zijn, dus dat alleen is reden genoeg om Cambridge promotie te gunnen. Ik herinner me vroeger nog op Ceefax dat ik Darlington altijd wel graag zag winnen. Ik denk dat het zuiver de naam is die het hem doet, het heeft haast iets romantisch.

  Onderin maakt het allemaal niet zo veel uit al zie ik Forest Green liever niet degraderen. De naam is op zich al aardig, en Tom Smith (zanger van de behoorlijk geweldige band Editors) is daar kind aan huis. Editors staan in feite garant voor pessimistische quasi hopeloze teksten, dus dat de zanger fan is van Forest Green past in feite prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s