Hartlepool’s Season Ticket Offer

Hartlepool blijft de voorpagina halen op DT116. Ditmaal niet omdat ze spelen in Heiloo, maar omdat ze een briljante actie hebben bedacht die veel effect op de club zal hebben. Hartlepool had, net zoals zoveel kleinere clubs in Engeland, last van teruglopende toeschouwersaantallen. De crisis, de hoge toegangsprijzen en wedstrijden van Sky in de lokale pub, zorgden ervoor dat men de weg naar het stadion niet meer vond. Kwamen er in het seizoen 2007-2008 gemiddeld nog zo’n 4506 man naar Victoria Park, afgelopen drie seizoenen was het respectievelijk 3834, 3683 en 2933. En dat terwijl ze in al deze seizoenen in League One spelen, een topprestatie voor The Pools. Om nog verdere achteruitgang tegen te gaan, werd er een actie bedacht. Een actie die ervoor gaat zorgen dat niet alleen de achteruitgang tot stilstand komt, maar er zelfs voor gaat zorgen dat het gemiddelde van het topjaar 2007-2008 wordt verpulverd.

De actie zit eigenlijk vrij simpel is elkaar, want de club is seizoenkaarten voor heel lage prijzen gaan verkopen. Normaal kost een kaart bij Hartlepool 215 pond. Daarvoor heb je dan 23 competitiewedstrijden, dus minder dan tien pond per wedstrijd. Eigenlijk niet eens zo gek duur, maar Hartlepool is een arm gebied met redelijk veel werkloosheid. Afgelopen seizoen werden er met pijn en moeite 1800 aan de man gebracht. Dat aantal wilden ze bij The Pools omhoog hebben en daardoor werd de volgende actie bedacht. Als er voor 15 juli meer dan 4000 seizoenkaarten waren verkocht, zouden ze 100 pond kosten (50 pond voor U19). Waren het er 3000, dan moesten de mensen 150 pond neerleggen. Als ze op 2000 uitkwamen, was het 200 pond en minder dan dat zorgde voor de standaardprijs van 215 pond.

De actie werd flink onder de aandacht gebracht en er werd zelfs een geweldige cheesy reclame met H’Angus Monkey op de lokale tv-zender uitgezonden. Tegenwoordig hangen ze apen niet meer op in Hartlepool, maar zijn ze er fan van. Deze mascotte is zelfs burgemeester van Hartlepool, dus de seizoenkaarten vlogen als zoete broodjes de deur uit. Gisteren werd er bekend gemaakt hoeveel kaarten er waren verkocht en zelfs de grootste optimist was nog verbaasd, want op een aantal van 5674 had echt niemand gerekend. De club, die altijd onderin staat qua toeschouwersaantallen in League One, zal komend seizoen op dat lijstje naar de middenmoot gaan. En het is nog niet afgelopen, want je kunt nog altijd een seizoenkaart voor 150 pond kopen, terwijl er volop acties zijn met lokale bedrijven. De club leeft weer als nooit tevoren en zal door deze actie ook een hele nieuwe generatie aan zich kunnen binden. Ze zijn goed bezig daar in Hartlepool.

4 Reacties op “Hartlepool’s Season Ticket Offer

  1. Mooi stukje!

  2. Em dan terwijl ze nu net zoveel geld op halen als ze zonder die actie zouden doen, en op jaarbasis zelfs veel meer door de opbrengsten van in en om het stadion! Hopen dat dit meer clubs inspireerd door hetzelfde te doen!

    Trouwens was een van de eerste dingen die Solano ‘moest’ doen toen hij werd aangetrokken was het promoten van de seizoenkaartactie.

    • En dat terwijl ze nu net zoveel geld op halen als ze zonder die actie zouden doen, en op jaarbasis zelfs veel meer door de opbrengsten van in en om het stadion! Hopen dat dit meer clubs inspireerd door hetzelfde te doen!

      Trouwens was een van de eerste dingen die Solano ‘moest’ doen toen hij werd aangetrokken was het promoten van de seizoenkaartactie.

  3. Mooi om te zien dat out of the box denken wordt beloond en een voordeel voor veel andere clubs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s