8 Reacties op “Het einde van een cultlogo

 1. Gerrit, kom er maarin:)

 2. In België is er in 3e of 4e provinciale ook een club met een logo dat haast een kopie van het Barça logo is. Dat is Gavere-Asper: http://www.kfcgavereasper.be/ ; het logo staat bovenin de pagina. Ook duidelijk gejat van Barcelona (of van Forest Green Rovers, zoals je zelf wil ;))

  Er is wel degelijk nog een reden om Forest Green te bezoeken (naast de op zich al leuke clubnaam): Tom Smith, zanger van de behoorlijk geweldige rockband Editors, is supporter van Forest Green.

  De niet-verkochte merchandising met het oude gejatte logo zal allicht aan verlaagde prijs nog worden aangeboden, want anders zitten ze met waardeloos verouderde zooi opgescheept die ze niet meer verkocht krijgen 🙂

 3. Prachtig 🙂 Nu nog die fish uit de fish-and-chips bannen en we hebben een eerste vegetarische voetbalclub! Ik begin spontaan een zwak te krijgen voor dit Forest Green Rovers! Ik vond het altijd al een leuke naam voor een club, maar nu blijkt het gewoon een erg aangename bedoening overall te zijn 🙂

 4. Barça kennende (en dit zeg ik als in Barcelona woonachtig zijnde) is het gek dat ze geen rechtszaak aangespannen hebben voor plagiaat. Want vergis je niet, Barça is een poenerige club net zoals alle andere grote clubs. Klinkt allemaal mooi, “Mes que un club”, de Catalaanse vaandeldrager, Unicef op de truitjes, … Uiteindelijk allemaal marketing. Misschien minder duidelijk op afstand maar eens je een tijdje in Barcelona woont begin je die zooi toch wat zat te worden. In elke winkel kan je de gekste dingen kopen met het Barça logo op, van uurwerken en strandlakens tot ondergoed en ijskasten. Heel de stad verkoopt die zooi, je kan geen straathoek omslaan of ze duwen het haast in je gezicht. Een mens zou spontaan sympathie voor Espanyol beginnen krijgen, die even Catalaans zijn als Barça (de naam is trouwens nu in Catalaanse spelling en er hangen in hun stadion evenzeer Catalaanse vlaggen en slogans) maar duwen hun merchandise niet overal door de strot van de mensen in de stad. Ik ben blij Mallorca-fan te zijn, waar de marketingmachine grotendeels beperkt is gebleven (hoewel we nu wel een Japanner onder contract hebben om onze shirts aan de man te brengen in Tokio ;))

  Ach ja, leuk te horen dat Forest Green, hetgeen ik qua naam altijd leuk vond, nog een aardig clubje lijkt te zijn buiten de naam om. Een veganistische voorzitter, dat is leuk om te horen als zelf vegan/vegetariër zijnde. En al was het maar om met Tom Smith eens op de foto te staan zou ik het stadion al willen vincken. Binnen de non-league toch een club die ik wat meer in de gaten ga houden qua resultaten.

 5. Ik weet niet hoe je er bij komt dat het logo van forest geplagieerd is, want het logo van Barcelona is daadwerkelijk geïnspireerd op dat van Forest Green Rovers.
  Dus je grap was eigenlijk gewoon de waarheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s