De Woensdagfoto: Loakes Park

Afgelopen weekend promoveerde Wycombe Wanderers naar League One. Adams Park zat lekker vol en het was een mooi feest. Ik moest ineens denken aan het oude stadion van Wycombe: Loakes Park. Toen ik op Adams Park was, zag ik daar nog de oude toegangspoort van dat oude stadion staan. Loakes Park werd in 1990 verlaten en verkocht aan het nabijgelegen ziekenhuis. Die bouwden een nieuwe vleugel op de heilige grond. Voor Wycombe is het een goede deal geweest, want drie jaar later zaten ze in de Football League en sindsdien wisselen ze een beetje tussen het derde en vierde niveau. Voor mij als stadionliefhebber is het minder, want ook al is Adams Park best aardig voor een nieuw stadion, Loakes Park zal het nooit kunnen vervangen. Kijk alleen maar naar de foto hierboven van de Main Stand. Zulke tribunes zie je tegenwoordig niet meer. Ook de Cowshed aan de overkant was aardig, net zoals de terracing achter de goals. Tot slot nog een foto van het hele stadion, genomen vanuit het ziekenhuis.

Advertenties

Een Reactie op “De Woensdagfoto: Loakes Park

  1. Een beetje een VG Oostende geval dus, ook daar moest een geweldig oud stadion wijken voor de uitbreiding van een ernaast gelegen ziekenhuis. In Doornik zelfde verhaal. Zuur, al kan je natuurlijk er niet om heen dat verzorging en gezondheid van mensen belangrijker is dan een pot voetbal. In die zin is dit dus wel verteerbaarder dan malafide investeerders die er nieuwbouw flats of business complexen op zetten nadat ze de gronden hebben overgenomen.

    Ik vrees dat we er gewoon mee moeten leren leven dat stadions vroeg of laat allen wel zullen verdwijnen, tenzij ze als beschermd monument zijn geklasseerd zoals de voorgeven van het Union St Gilles stadion, of zoals het gigantische Strahov in Praag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s