Stretford End Banner

“When we go to Old Trafford we will take that banner down”. Met die uitspraak doelde Roberto Mancini op misschien wel het bekendste spandoek van heel Engeland, de zogenaamde “ticker” op de Stretford End. Dat doek geeft aan hoeveel jaar het geleden is dat Manchester City een belangrijke prijs won. Al sinds 1993 komt er ieder jaar een cijfer bij, dit tot ergernis van de City-fans. Deze zaterdag heeft de club een kans om dat hatelijk spandoek van de tribune af te krijgen. Ze spelen dan namelijk de FA Cup finale tegen Stoke City. Moeten ze alleen wel Stoke opzij zetten en dat kan nog best een klus worden.

In 1976 won Man City voor het laatst een hoofdprijs. Newcastle United werd in de finale van de League Cup met 2-1 opzij gezet. Zeventien jaar later (in september 1993) speelde Manchester United een uitwedstrijd in Boedapest tegen Kispest Hondved. Altijd leuk dat soort potjes, vooral omdat Engelse clubs pas een aantal jaar weer mee mochten doen in Europa na het Heizeldrama.Die uitwedstrijden waren toen nog heel bijzonder en een Man United-fan uit Fleetwood leek het wel leuk om een vlag voor Man City te maken met daarop de tekst “17 Years”. Dit als verwijzing dat ze al zeventien jaar niets gewonnen hadden.

In 2001 kwam er een vervolg op die vlag. “T-shirt Jon”, altijd mooi die bijnamen, hing het befaamde spandoek met de teller over de reling van de Stretford End, daar waar de harde kern van Man United zit. De tekst “25 years” stond er op dat moment op. Nadat de Glazers de club overnamen, besloot hij niet meer te naar Old Trafford te gaan. De vlag werd echter wel overgenomen, zodat hij nog altijd iedere thuiswedstrijd te zien was. Na ieder seizoen kwam er een jaar bij en vandaag de dag zitten we op “35 years”. City werd dan wel kampioen op het tweede niveau, maar dat telde niet als hoofdprijs.

Jarenlang was dat ver weg, maar sinds Man City is overgenomen door de Arabieren is de kans dat ze iets gaan winnen erg reëel. De titel is nog even een brug te ver, maar een andere hoofdprijs is binnen handbereik. Komende zaterdag kunnen The Blues de FA Cup winnen als ze Stoke verslaan op Wembley. Dan heeft Mancini zijn woorden van anderhalf jaar geleden waar gemaakt. Het gehate spandoek zal dan eindelijk verdwijnen. Toch gaan er al geruchten gaan dat de “35 years” dan vervangen zal worden door “43 years”. Zo lang is het namelijk geleden dat Man City de titel won. Aan Mancini de taak om ook dat spandoek zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

Advertenties

2 Reacties op “Stretford End Banner

  1. Ik heb zo een voorgevoel (maar vaak zit dat er compleet naast) dat Stoke wel eens voor een verrassing kan zorgen. Man City zit heel erg in de favorietenrol, terwijl Stoke niet veel te verliezen heeft vanuit hun underdog rol. Nu City het CL-ticket beet heeft zit Stoke sowieso in de Europa League zelfs al verliezen ze de finale, dus dat is nog minder druk. Alle druk ligt op de schouders van Man City en dat heeft al wel vaker een nefast effect op grote clubs gehad. Bovendien heeft Stoke al bewezen dat ze ook aardig hun mannetje kunnen staan. Ik ben slecht in het gokken maar ik heb de neiging mijn spreekwoordelijke geld op Stoke te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s