That Final Day 2010/2011

Lange tijd leek het een erg saai einde te worden in League Two. Eigenlijk al in februari was het duidelijk dat Barnet en Stockport County eruit zouden vliegen, maar ineens was er daar de herrijzenis van The Bees. Helaas is Stockport alleen nog op papier te redden, vanwege dat dramatische doelsaldo van ze. Voor de rest strijden er de laatste twee potten nog vijf clubs om de degradatie te ontlopen. Hieronder een overzicht van de wedstrijden die deze clubs nog achter de hand hebben. Als ik nu geld op de degradant moet inzetten is het helaas toch Barnet, hoewel ik hoop op Northampton. Rukclub, rukstadion en arrogant volk, toen iemand van ons wat foto’s wilde maken van dat stadion. Dat ze mogen wegkwijnen in de Conference.


19. Burton Albion 44-49 (-14)

Southend United (A)

Acrington Stanley (H)

Burton Albion staat al bijna de hele tweede helft van het seizoen onderin, maar niemand maakte zich zorgen. De ploeg van Paul Peschisolido had namelijk nog flink wat wedstrijden achter de hand. Op een gegeven moment zelfs acht. Maar die moet je dan natuurlijk wel winnen en dat deden ze niet. Pas de laatste vier wedstrijden zagen ze ineens het licht. Uit al die wedstrijden werden acht punten gehaald en dat lijken er genoeg te zijn om erin te blijven. Nee, het moet raar lopen zouden we The Brewers volgend jaar niet meer terugzien in League Two. Toch is het een tegenvallend jaar geweest, want in Burton zelf hadden ze stiekem wel gerekend op een plekje in play-offs.


20. Hereford United 44-48 (-16)

Bradford City (H)

Macclesfield Town (A)

Wat ging het slecht dit jaar met Hereford in de eerste seizoenshelft. Uiteindelijk werd manager Simon Davey eruit gegooid en vervangen door de physio: Jamie Pitman. Deze ex-speler deed het erg goed en Hereford speelde zich langzaam veilig. Toch moeten The Bulls nog altijd oppassen, want de laatste zeven wedstrijden werd er maar één keer gewonnen. De vorm is dus niet best. Voordeel is dat de club op papier het makkelijkste programma heeft van alle degradatiekandidaten en alleen nog tegen twee al uitgespeelde ploegen moet. Misschien dat Macclesfield het jaar voor eigen fans nog vrolijk wil afsluiten, maar Bradford thuis mag eigenlijk geen probleem zijn.

21. Lincoln City 44-47 (-32)

Oxford United (A)

Aldershot (H)

Lincoln City was een naam die ik vooraf niet bij de degradatiekandidaten had gezet, maar The Imps staan er toch echt. Het draaide voor geen meter in het begin van het seizoen en manager Chris Sutton werd na een jaar aan de kant geschoven. Met Steve Tilson erbij leek het even beter te gaan, maar eind januari stond Lincoln weer allerlaatste. Het was het startsein voor een mooie reeks van vijf overwinningen op rij en Lincoln kwam bijna in het linkerrijtje terecht. De laatste tijd zit de klad er weer in: 9 duels, 2 keer gelijk en 7 nederlagen. Het is dat ze een relatief makkelijk programma hebben, anders was Lincoln voor mij dé grootste degradatiekandidaat geweest.


22. Northampton Town 44-46 (-11)

Stevenage (H)

Morecambe (A)

Net zoals Lincoln, is dit geen plek waar je Northampton verwacht. Vorig jaar waren The Cobblers de grote titelfavoriet, maar werden ze slechts elfde. Dit jaar zouden ze er voor tekenen, want ze staan nu slechts één puntje boven de gevreesde streep. Al achttien wedstrijden op rij hebben ze niet gewonnen. Gelijkspelen kunnen ze wel, want dat deden ze in twaalf van die duels. Doordat de club niet won, werd Ian Sampson in maart aan de kant geschoven en vervangen door Gary Johnson. Het heeft tot nu toe weinig effect. Qua programma hebben ze het nog best zwaar met een thuispot tegen Stevenage, dat voor een play-off plek strijdt en een lange reis naar Morecambe, dat het seizoen voor eigen fans feestelijk wil afsluiten.

23. Barnet 44-45 (-18)

Accrington Stanley (A)

Port Vale (H)

Vorig jaar stond Barnet ook al laag en dit jaar had ik ze vooraf weer onderin geschat. Er werd met Mark Stimson een nieuwe manager aangesteld, maar die bakte er niet veel van. Met nieuwjaar stonden The Bees onderaan en mocht hij vertrekken. Onder Paul Fairclough ging het iets beter, maar pas onder Martin “Mad Dog” Allen ging het draaien. De laatste vijf potten werd er drie keer gewonnen en Barnet, dat al door iedereen was afgeschreven, leek het te gaan redden. Allen rook echter zilverlingen en voor een paar centjes meer vertrok hij al na drie wedstrijden. Hij had nieuw leven in de club geblazen, maar vertrok net voordat ze helemaal veilig waren. Giuliano Grazioli, van beroep held, is nu de manager tot het einde van het seizoen en moet daarin Barnet zien te redden.

24. Stockport County 44-40 (-46)

Crewe Alexandra (A)

Cheltenham Town (H)

Wie goed kijkt, ziet dat Stockport County nog altijd niet officieel is gedegradeerd. Northampton staat op zes punten en dat is nog te halen. Helaas is het doelsaldo van Stockport zoveel slechter (-11 van Northampton tegenover -46 van The Hatters) dat het over is voor de club uit Greater Manchester. Ik baal daar best wel van. De degradatie van Luton twee jaar geleden en die van Wrexham het jaar daarvoor, waren naar. Deze doet me echter nog meer. Ik heb wel iets met deze club en hoop dat ze terugkeren, maar vrees dat het heel zwaar gaat worden. Kijk maar eens hoeveel ex-Leagueclubs er nu in de Conference zitten. Stockport kwam vanaf 1906 onafgebroken uit in de Football League. Vaarwel en hopelijk snel tot ziens.

Advertenties

2 Reacties op “That Final Day 2010/2011

  1. 2 of 3 jaar geleden zag ik Stockport bij Barnet en verloren maar haalde uiteindelijk wel de play offs, ’t kan snel gaan.

  2. Hopen dat Barnet er in blijft. Sinds ik die Cup wedstrijd Manchester United-Barnet bijwoonde (2006 als ik me goed herinner) heb ik toch wel behoorlijk wat sympathie voor Barnet. Heel het hotel zat vol Barnet fans, enorm vriendelijke mensen. Het onthaal bij ManUre was nog zakelijker als de manier waarop een slechtgezinde kassierster in de supermarkt je begroet, en het publiek was al helemaal een afknapper. Gelukkig waren er de ca 4500 Barnet fans (op een midweek avond!) die continue hun team aanmoedigden en voor sfeer zorgden. Een zee van oranje-zwart, ookal speelde Barnet toen uitzonderlijk in paars-zwart. Sinds die match ben ik de uitslagen van Barnet blijven volgen en hoop ik steeds dat ze het goed doen.

    Northampton is enkel te pruimen op muzikaal vlak, de legendarische gothic pioniers Bauhaus komen daar namelijk vandaan. Al moet die stad echt wel akelig zijn want zelfs de van nature aan somberheid gewende oer-goths maakten een nummer over hoe saai het leven in Northampton was. (dat nummer was trouwens “In the flat field”)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s