Doingthe116 update

Een overzichtje van wat er in maart allemaal te verwachten is. Er staan veel tripjes gepland en ook op mijn blog zal heel wat verschijnen de komende maand.

Doing the 116

Alle verslagen staan alweer op de site, maar de komende maand zullen er weer vijf (als we geen P-P’s tegenkomen) verschijnen. Voor de rest heb ik nog het plan om de foto’s van de verlaten Vetch (waar ik niet inkwam) en Saltergate (waar het wel lukte) online te zetten. Maar ik weet niet of dat deze maand gaat lukken. Ook zal er met Lyra v Verbroeding Meldert nog een niet-Engels verslag op komen. Excelsior v Willem II heb ik nog niet verwerkt, dus die zal nog even op de plank blijven liggen.

Blogging FC

Buiten de vaste woensdagfoto staan er nog wat dingen op de rol. Ik wil deze vrijdag iets schrijven over de derby Woking v Farnborough en ben hetzelfde van plan over Bournemouth v Southampton een week later. De ramp op Burnden Park zal niet vergeten worden en er komt ook een terugblik op de meest legendarische Schotse League Cup finale. Verder een serie artikelen over “onze” club Marlow aan het eind van de maand en dan is het alweer april.

Naar het beloofde land

Sommige maanden zijn een gekkenhuis en deze maand is er een van. Het oorspronkelijke plan was om drie dagtrips te maken, te beginnen met de derby’s Woking v Farnborough dit weekend en Bournemouth v Southampton volgende week. Het tripje naar de jaarlijkse sponsorclub staat ook deze maand op het programma. Marlow v Barton Rovers de ditmaal de pot waar het om draait. Een volle maand dus, maar ik had ineens de mogelijkheid om naar de Schotse League Cup finale tussen Celtic en Rangers te gaan. Tel daarbij goedkope vluchten naar Edinburgh op en trip vier was een feit. We willen deze finale gaan combineren met Stranraer v Elgin City op de zaterdag. Veel mooie potten dus en maar liefst vijf nieuwe stadions. Gekker moet het niet worden.

Advertenties

Een Reactie op “Doingthe116 update

  1. Verbroedering Meldert … Een leuk feit is dat er in Meldert (een nochtans erg klein dorpje net buiten Aalst, erg klein en landelijk) niet lang geleden twee clubs waren die elk in de nationale reeksen speelden. Er was Eendracht Meldert en dan was er de club met de prachtige naam Thor Kokerij Meldert. Oostende moest nog tegen die TK Meldert spelen en ook Eendracht Meldert heb ik destijds gevinckt toen die tegen het Afrikaanse migrantenelftal uit Saint Josse moesten spelen. Twee clubs in nationale reeksen in een erg klein dorpje bleek helaas niet leefbaar en de onvermijdelijke fusie leverde dus het huidige Verbroedering Meldert op. Vooral TK had een erg leuk stadionnetje en bij mijn weten is het ook daar dat de fusieclub nu speelt.

    De geschiedenis van Lyra is natuurlijk veel roemrijker, een leuk achtergrondfeit dat veel mensen wel vergeten is dat het oorspronkelijke Lyra niet meer bestaat. Die fusioneerden begin jaren 70 met de buren van Lierse, al was dat meer een overname dan een echte fusie. Een nieuwe club met de naam Lyra werd opgericht door misnoegde fans, en die nieuwe club steeg in vrij snel tempo alweer naar de nationale reeksen.

    Doe in Stranraer de groeten aan de fanclub uit Belfast. Dat was een fanclub gevestigd in het cafe waar ik vaak naar wedstrijden op TV keek toen ik in Belfast woonde. Een 5-tal mannen wilden een Schotse club gaan steunen als excuus om elke twee weken een dagje weg van de huiselijke sleur te zijn, maar ze wilden iets originelers doen dan Celtic of Rangers. De keuze werd dus Stranraer en dit vijftal gaat sindsdien heel vaak naar daar voor wedstrijden. Ze wilden wat aparters doen dan Celtic of Rangers, maar waarom ze dan voor Stranraer kozen in plaats van een lukrake club uit het hoogste niveau is me een raadsel. Behalve de eenvoudige bootverbinding met Noord Ierland kan ik niet meteen op een mogelijk motief komen. Als rariteit is het natuurlijk leuk te zien dat zelfs clubs als Stranraer een fanclub in Belfast hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s