Crystal Palace v Millwall

Crystal Palace v Millwall: The Championship, Selhurst Park (16/10/2010, 15:00)

Crystal Palace

Plaats op de ranglijst: 23ste

Laatste vijf competitiewedstrijden: 0-1-0-1-3

Millwall

Plaats op de ranglijst: 12ste

Laatste vijf competitiewedstrijden: 1-1-0-0-1

Laatste ontmoeting: Crystal Palace v Millwall 1-1 (18/02/2006)

Morgen staat de Zuid-Londense derby tussen Crystal Palace en Millwall voor het eerst in vijf seizoenen weer eens op het programma. Ik hoop er bij te zijn, maar aangezien er morgen – voor de verandering – weer eens gestaakt gaat worden in Frankrijk vrees ik dat we de visbak niet over gaan komen. Zou kut zijn, want de kaartjes liggen daar op ons te wachten en het is natuurlijk een mooie pot. Het lijkt wel of er over Millwall wedstrijden bezoeken een vloek is uitgesproken. Vorig jaar weigerden de werkschuwe Fransen te strooien, waardoor we de 4-4 van Millwall tegen Charlton misten. Enfin, nu maar hopen dat het ditmaal wel gaat lukken. Palace is – samen met Chelsea – de enige Londense club die ik nog nooit heb bezocht, dus dat maakt dit bezoekje extra speciaal.

Op de ranglijst staan beide clubs een eindje van elkaar vandaan. Bij Millwall vertekent de stand de huidige situatie. The Lions hadden een geweldige start, met drie overwinningen in vier duels, maar zijn sindsdien de kluts kwijt. Op zich is de ineenstorting van de laatste weken ook niet echt bijzonder, want Millwall stond in het begin van het seizoen bij de degradatiekandidaten. Verliezen in Cardiff kan en ook de drie gelijkspelletjes zijn niet vreemd. Alleen de 1-6 tegen Watford was een waardeloze prestatie. De komende week staan er drie wedstrijden op het programma en daar moeten toch wel punten worden gepakt, anders zakken The Lions helemaal weg op de ranglijst en komt het degradatiespook richting The Den.

Dat degradatiespook kennen ze wel op Selhurst Park. Voor Palace wordt het dit jaar – net zoals afgelopen seizoen – weer een kwestie van overleven. De fans zijn allang blij dat de club nog leeft, want even zag het er vorig jaar somber uit. De betere spelers vertrokken en van de aankopen is alleen Edgar Davids een bijzondere, hoewel die ook zijn beste jaren achter zich heeft liggen. De afgelopen weken werden er enkelijke pijnlijke resultaten behaald. Een 5-0 nederlaag tegen Derby County en 1-2 in eigen huis in de derby tegen QPR voorspellen weinig goeds. Voor Palace is deze pot extra belangrijk om winnend af te sluiten. Na deze wedstrijd staan er namelijk twee uitduels op het programma en mocht er tegen Millwall niet gewonnen worden, dan is de kans groot dat The Eagles volgende week zondag op de laatste plek staan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s