Non-League Day

Ik baal altijd enorm dat die vervelende interlands zo snel in het seizoen worden gepland. Ben je net een beetje gewend aan de wekelijkse dosis voetbal, gaan ze weer van saaie kwalificatiewedstrijden spelen. Morgen speelt Engeland tegen Bulgarije en vandaar dat er geen competitieprogramma is in de Premier League en The Championship. Voor veel mensen dus een voetballoos weekend en dat in een land waar men het liefst 24 uur per dag naar voetbal kijkt. James Doe – een QPR-fan en volger van zijn lokale club Harrow Borough – zag meteen een mogelijkheid om het non-league voetbal een boost te geven. Zie hier het ontstaan van Non-League Day, waarvan de eerste editie deze zaterdag gaat plaatsvinden.

 Het begin van zijn campagne begon op Facebook met de volgende oproep van James Doe: “With England playing the night before and the Premier League and Championship taking a week off, I urge all fans of the big clubs to get out and watch their local non-league team instead on Saturday 4th September. Given the current financial climate, clubs outside the Football League need all the support they can get so your presence at a game will be genuinely appreciated. With tickets and refreshments at a fraction of the cost …what’s stopping you?”

Na deze oproep is het balletje gaan rollen en pikten diverse media dit initiatief op. Afgelopen zondag verscheen zelfs het eerste artikel in een landelijke krant. Ik ben benieuwd of het een succes gaat worden en er daadwerkelijk veel mensen naar hun lokale club zullen gaan. Het kan zorgen voor een broodnodige financiële injectie, want in het Engelse amateurvoetbal is de crisis het meest merkbaar en er gingen afgelopen veel clubs op de fles. Verschillende clubs hebben ingehaakt op dit initiatief en hebben allerlei speciale actie georganiseerd, zoals dat mensen met een seizoenkaart van een van de 92 voor de helft binnenmogen en meer van dat soort voordeeltjes. Zondag weten we of Non-League Day een succes is geworden.

Advertenties

2 Reacties op “Non-League Day

  1. William van Holsteijn

    Heb je namen van clubs die failliet zijn gegaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s