Chester: A New Begin

Een tijdje geleden heb ik twee stukjes geschreven over Chester (City). Hoe die club kapot is gemaakt door verschillende voorzitters en dat er plannen waren voor een herstart. Die plannen zijn de afgelopen maanden concreet gemaakt en vanavond neemt het hervormde Chester FC het in Warrington op tegen de plaatselijke FC. Het is de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe club. Door de gigantische belangstelling vanuit Chester is de wedstrijd all ticket gemaakt. Zelfs 1000 kaarten waren niet genoeg en The Blues kregen er nog eens 200 extra. Ook die vlogen de deur uit. Iedereen heeft er zin in. Chester FC is club waar nu meer positieve energie hangt, dan de laatste 15 jaar samen.

Waar de afgelopen jaren de club tegen clubs als Leeds United, Bradford City en Swansea City speelde, staan er voor dit jaar potjes tegen Skelmersdale United, AFC Fylde en Clitheroe op het programma. Dat lijkt een fikse achteruitgang en dat is het ook, maar bij de club zijn ze er ontzettend blij mee. De nieuwe club vreesde namelijk in de obscure Vodkat League terecht te komen, want daar waren ze in eerste instantie ingedeeld. Gelukkig werd er besloten om ze in de (even ademhalen) Northern Premier League Division One North te plaatsen. Dat is drie divisies onder de Conference. Chester FC is dus vier promoties verwijderd van de Football League, het uiteindelijk doel van de club.

Het zit de club sowieso niet tegen, want ze kregen van het gemeentebestuur toestemming om in het Deva Stadium te gaan spelen. Ondanks dat het niet eens zo’n oud stadion is, voelt het voor de Chester-fans wel aan als hun spirituele thuis. Eerder werd er gevreesd dat ze in een andere stad moesten gaan spelen, want buiten het Deva Stadium was er geen stadion in Chester te vinden dat aan de eisen voldeed. De kans is ook heel groot dat er nu – drie divisies lager – meer mensen naar het stadion komen dan afgelopen seizoen. Voetbal leeft weer echt in Chester en dat is het belangrijkste doel van de Trust die de club bestuurt. De mensen van Chester zijn namelijk de laatste jaren afgehaakt en die proberen ze weer terug te winnen voor zich.

Om de schepen met het verleden te verbranden, werd er ook een nieuw logo ontworpen. Een fan van Chester, die in het normale leven grafisch ontwerper is, mocht gaan fröbelen. Het uiteindelijk resultaat is een vette knipoog naar het verleden van de club en de stad. De kroon is duidelijk. Chester is altijd een royalistische stad geweest, vandaar dat hoofddeksel in het logo. De eikenbladeren zijn ook terug te vinden in het logo van Cheshire Regiment’s en verwijzen naar de redding van King George II onder een eik tijdens de Battle of Dettingen in 1749. Ten slotte is er de wolf, die ook in de oudere logo’s terug te vinden is. Dat is het oudste symbool en gaat terug tot de tijd van Willem de Veroveraar. Deze Normandiër had zijn neef – Hugh d’Avranches – benoemd tot hertog van Chester. Zijn bijnaam was De Wolf. Vandaar de link met Chester. Vijf FIFA-sterren voor dit nieuwe logo.

Niet alleen naast het veld heeft de club de zaakjes op orde, ook op het sportieve vlak lijkt de club het allemaal in orde te hebben. Van Colwyn Bay werden manager Neil Young (niet de zanger) en Gary Jones aangetrokken. Beide mannen slaagden er het afgelopen seizoen in om te promoveren met de Welshmen. Daardoor speelt Colwyn Bay nu een divisie hoger dan Chester FC, maar bij The Blues is de sportieve uitdaging groter en is er veel meer potentieel. Dat trok beide trainers over de streep. Qua spelers zijn Mark Peers (ex-Liverpool en vorig jaar nog basisspeler bij Halifax) en Andy Burgess (Rushden & Diamonds legende en vorig jaar nog spelend voor Mansfield Town) de grote namen. Promotie mag dit jaar, maar hoeft nog niet. Eerst wil de club wennen aan het niveau en het team is natuurlijk helemaal nieuw. Na vanavond tegen Warrington Town weten we al iets meer.

Advertenties

4 Reacties op “Chester: A New Begin

  1. Het werd 1-1 en er kwamen 1498 op de wedstrijd af, waarvan 1200 uit Chester. De een-na-hoogste gate was 249 en een divisie hoger was dat 748. Ik ben benieuwd hoeveel man er op 30 augustus gaan komen, als Chester tegen Prescot Cables speelt.

  2. waarom mochten ze in een reeks hoger dan de normale kelderdivisie beginnen? Normaalgezien starten nieuwe clubs toch in de onderste divisie?

  3. Tijd voor een nieuw verhaal over Chester, nu voor de 3e keer op rij kampioen zijn geworden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s