The Clock Tower of Ilkeston

Ilkeston%2024

Het komt niet vaak voor dat ik naar een club ga die ik eigenlijk alleen qua naam ken, maar deze zaterdag gaat dat gebeuren. Ilkeston Town ken ik eigenlijk alleen als club uit de Conference North. Een naam is het voor mij, niet meer. De reden dat we er naartoe gaan is een simpele; ze hebben namelijk een opvallend stadion. De Clock Tower in de hoek van The New Manor Ground is voor ons de reden om speciaal naar Ilkeston te gaan in plaats van naar een van de Leagueclubs in de buurt. Het gekke is dat er amper informatie over te vinden is. Fans van Ilkeston lijken er zelfs een hekel aan te hebben. Een fan reageerde als volgt op de vraag wat hij van de Clock Tower vond: “It certainly is an unusual addition to the ground. It’s certainly a talking point for the away fans but home fans tend to ignore it now. There’s plenty of seating next to the clock tower but hardly anybody uses it”.

Ik heb de club proberen te bereiken, maar nadat ik iets vroeg over de Clock Tower kwam er ineens een radiostilte. Het lijkt wel of dat ding behekst is. Via non-league expert Stuart Fuller heb ik toch wat info over de toren gekregen. Het ding is erg nieuw (samen met de ground gebouwd in 1992) en schijnbaar is het er neergezet, omdat de eigenaar van de club een aannemer was en iets speciaals wilde toevoegen aan het stadion. Wat precies de reden is waarom de fans niet zo fan zijn van die Clock Tower (waar de kantoren van de club in zijn gevestigd) is hem ook niet bekend. We gaan er in ieder geval zaterdag achter proberen te komen, als we naar Ilkeston Town v Vauxhall Motors gaan kijken. Ik zal niet rusten voordat het grote mysterie is opgelost.

2 Reacties op “The Clock Tower of Ilkeston

  1. is het niet simpelweg dat ze de vraag over het hoe en waarom van die toren al zo vaak kregen dat het deja-vu gevoel zo groot werd dat ze dat ding liever verwensen dan nog 1x de historie van die klok te moeten vertellen? Zolang het nergens in de weg staat lijkt me er geen andere mogelijke verklaring voor.

    De tegenstander is een mooie, ook vanwege een soort groot vraagteken. De naam Vauxhall Motors… OK, het is evident gezien Vauxhall daar een enorme fabriek heeft, doch doorgaans gaan clubs die zich naar zo een fabriek noemen nooit fans lokken buiten de fabrieksarbeiders en hun vrienden zelf, omdat mensen die niet voor de fabriek werken weinig voeling hebben met een club die naar een automagnaat is genoemd. Het is net zoals in Ierland waar UCD (University College of Dublin) 1 van de enige financieel gezonde clubs is, maar desondanks slagen ze er amper in fans te lokken die niet aan die universiteit hebben gestudeerd. Doorgaans gaan fans naar een club waar ze een soort band mee voelen, de dorps- of wijksnaam gebruiken in de clubnaam is dan ook evident. Hoe Vauxhall Motors er in slaagde zich als de ploeg van de gemeente te profileren zonder de naam van de fabriek uit de clubnaam te halen vind ik vrij bizar`…

  2. Ben ook benieuwd waarom er zo vaag wordt gedaan. Zal inderdaad wel zijn zoals jij zegt Gerrit. Zou Ilkeston wat publiek trekken? De meeste mensen in deze plaats zullen wel voor Forest of Derby zijn. Het ligt in Derbyshire maar ligt dichter bij Nottingham. Ben wel benieuwd hoe dat met de verhoudingen in deze plaats gesteld is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s