Sheffield Wednesday v Crystal Palace

Sheffield Wednesday v Crystal Palace: The Championship, Hillsborough (02/05/2010, 13:00)

Sheffield Wednesday

Plaats op de ranglijst: 22ste

Laatste vijf wedstrijden: 0-1-0-0-1

Crystal Palace

Plaats op de ranglijst: 21ste

Laatste vijf wedstrijden: 1-1-0-3-1

Laatste ontmoeting: Sheffield Wednesday v Crystal Palace 1-2 (02/01/2010)

Het einde van de competitie nadert, dus op veel velden gaan nu de beslissingen vallen. Het zijn eigenlijk de weekenden die ik het liefste zelf in Engeland zou doorbrengen, maar van vier tot zes achter de computer, televisie en radio met het Engelse voetbal aan is een goed alternatief. Afspraken rond deze tijd worden dan ook resoluut afgezegd en ook al is het weer nog zo mooi, ik blijf binnen zitten. Waar er in League One en Two nog twee speelronden op het programma staan, vallen in The Championship komende zondag de beslissingen. Het is dan ook die competitie waar ik een wedstrijd uit kies, ondanks dat een degradatiekraker uit League Two zoals Grimsby v Barnet ook heel aantrekkelijk is. Maar er is maar een wedstrijd, die wedstrijd van de week kan worden en dat is Sheffield Wednesday v Crystal Palace. Een wedstrijd die niet alleen over degradatie gaat, maar misschien ook wel over hert voortbestaan van de clubs.

Slechts 8690 man kwamen er eerder in het seizoen af op hetzelfde. Het werd 1-2 voor Palace, die daardoor verder gingen in de FA Cup. Niet verrassend, want Wednesday stond 23ste, terwijl de Eagles meededen om de play-off plekken. Hoe anders was het eind januari. Ineens stonden de Owls boven Palace, doordat de club uit Londen tien strafpunten had gekregen vanwege financiële problemen. Palace was in administration gegaan en dat betekent sinds een paar seizoenen puntenaftrek in Engeland. Voor Palace werden de problemen alleen maar groter, want ook sterspeler Victor Moses moest vertrekken van de curatoren. Manager Neil Warnock zag het daarna ook niet meer zitten en nam de managerstoel over bij QPR. Een stoel waar eerder dat seizoen Paul Hart zat, de opvolger van Warnock bij Palace.

Gezien al deze problemen is het eigenlijk bizar dat de Eagles nog leven. Wat dat betreft is de wil wel enorm sterk bij de spelersgroep, die tegenslag op tegenslag te verwerken heeft gekregen. Een gelijkspel in Sheffield en ze zijn zelfs veilig. Onmogelijk is dat niet, want er zijn de The Championship slechts twee clubs (Newcastle en West Brom) die minder uitwedstrijden verloren dan de vijf die Palace er verloor dit jaar. Een uitstekende statistiek. Voor Wednesday is de redding ook noodzakelijk. De Owls staan er financieel ook niet florissant voor en weten nog na de laatste degradatie naar het derde niveau hoe moeilijk het is om eruit te komen. Zij zijn dan de grote club waar iedereen van wil winnen. Ook Leeds laat al drie jaar zien dat promoveren uit League One helemaal niet zo makkelijk is. Zondag is de wedstrijd live op de BBC te zien om 14:00 Nederlandse tijd. Alleen al om een ramvol Hillsborough te zien, is het waard om het op te zetten.

Advertenties

2 Reacties op “Sheffield Wednesday v Crystal Palace

  1. Sorry voor de wat late comment, maar wat gebeurt er in het volgende geval: Sheffield Wednesday is nu gedegradeerd maar volgens hun voorzitter is de club niet acute geldzorgen en kunnen ze deze degradatie best te boven komen. Crystal Palace is op het veld gered maar nog steeds in vereffening, dus die moeten mogelijks zowat heel hun voorraad aan degelijke spelers verkopen om het nodige geld binnen te rijven. Wat gebeurt er moest Crystal Palace het financieel toch niet redden of moest er een gebrek aan inzetbare spelers zijn voor komend seizoen? Kan Wednesday dan alsnog de verloren plaats in de Championship opeisen (zoals in Belgie en Ierland al meermaals een club moest degraderen maar heropgevist werd door het bankroet van een andere club) of start de Championship dan uitzonderlijk met een club minder dan gewoonlijk?

  2. Er is een deadline (ik geloof 17 juni). Gaat Palace voor die dag failliet, dan mag Wednesday blijven. Als ze daarna failliet gaan, spelen ze in de Championship met 23 clubs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s