De Woensdagfoto: The Recreation Ground

The Recreation Ground

Hier een oude foto van The Recreation Ground, het stadion van Grays Athletic. Amper twee weken terug werd bekend dat de eigenaren het niet meer willen verhuren aan de club. Ze gaan het doorverkopen en daarmee komt er een einde aan 104 jaar Grays Athletic in dat stadion. Het is altijd kwalijk als stadions verdwijnen. Zelf ben ik anderhalf jaar geleden nog bij Grays Athletic geweest. Het stadion was aardig (vooral apart), maar niet echt bijzonder. Toch was de ligging wel apart, zo tussen de huizen. De mensen die daar wonen zullen ook wel balen, want het stadion zal verkocht worden aan projectontwikkelaars en die gaan daar blokkendozen van beton neer planten. Voor Grays zelf zit er niet anders op dan te gaan groundsharen bij een club in de buurt. Ze hebben nu al weinig fans en dat zal nog minder worden. Zelf vrees ik dat Grays Athletic na 120 jaar zelf ook historie zal zijn binnen een paar jaar, want dit zie ik ze niet overleven. Jammer. De club was vooral halverwege het vorige decennium erg succesvol, dankzij eigenaar Mike Woodward. Zowel in 2005 als 2006 werd de FA Trophy (FA Cup voor non-league clubs) gewonnen en in 2005 werd de club ook kampioen van de Conference South. Een jaar later was Grays bijna terecht gekomen in de Football League, want het leek dat de club ook kampioen ging worden van de Conference. Lange tijd stonden ze bovenaan, maar uiteindelijk werden ze derde en verloren ze in de halve finale van de play-offs. Sindsdien werd het steeds minder en dit jaar werd de club zelfs laatste in de Conference. De laatste wedstrijd ooit in The Rec werd overigens wel gewonnen. Forest Green Rovers was het slachtoffer en degradeerde door de 2-1 nederlaag.  940 man zagen de laatste wedstrijd van de club in het 106-jaar oude stadion. Grays wil volgend jaar overigens graag in een lagere divisie worden geplaatst, dus ook in de Conference South gaan we ze niet zien.

Advertenties

2 Reacties op “De Woensdagfoto: The Recreation Ground

  1. Ha Joris,

    Gaaf initiatief die woensdagfoto’s! Ik mag zelf ook graag smullen van al die ouwe platen. Komt er ook nog een tribute van die andere Recreation Ground, namelijk die in Chesterfield? Dat heeft the old lady na 139 jaar wel verdiend!

    Gr. Joris

  2. Hey naamgenoot,

    Over die andere Recreation Ground komt ook een stuk, maar dat wordt groter. Ik heb daar met Pasen een rondleiding gehad, dus veel kunnen zien. De foto’s zijn al klaar, alleen is het nu wachten wanneer de laatste wedstrijd is.

    Gr. Joris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s