Wycombe Wanderers v Swindon Town

Wycombe Wanderers v Swindon Town: League One, Adams Park (24/04/2010, 15:00)

Swindon Town

Plaats op de ranglijst: 4de

Laatste vijf wedstrijden: 1-1-0-3-3

Wycombe Wanderers

Plaats op de ranglijst: 22ste

Laatste vijf wedstrijden: 3-3-3-0-0

Laatste ontmoeting: Swindon v Wycombe 1-1 (26/09/2009)

Buigen of barsten. Dat is het motto voor beide clubs. Voor The Chairboys is het een kwestie van in League One blijven, terwijl Swindon Town juist wil verdwijnen uit die divisie. De laatste staat nu twee punten achter op Leeds, die op de tweede promotieplek staan. De play-offs zijn al wel een zekerheidje. Wycombe heeft met drie wedstrijden te gaan, nog een achterstand van vijf punten op de veilige twintigste plek. Het ziet er dus somber uit voor die club.

Waar ze bij Wycombe aan vasthouden, is de vorm van de ploeg. Het is het team in vorm op het moment. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en dat kan geen club in League One ze nazeggen. Na deze wedstrijd staan er ook nog twee potjes tegen mede kelderploegen op het programma. Het zal zwaar worden, maar het kan dus nog wel voor The Chairboys. Degradatie zou een grote tegenvaller zijn. Vijf jaar lang heeft de club er alles aan gedaan om te promoveren en toen het vorig jaar lukte, was de algemene tendens dat ze een vaste klant in League One konden worden.

Als Swindon promoveert zou het voor het eerst sinds 2000 zijn dat ze op het tweede niveau zouden uitkomen. Destijds werden ze 24ste en laatste. Stel dat The Robins promoveren, dan is een herhaling van dat scenario niet ondenkbaar. De mannen van Danny Wilson zijn dé verrassing dit jaar in League One, want vooraf werden ze ingeschaald op een plek in de grijze middenmoot. Ze zullen er niet om malen en gewoon genieten dat grote clubs weer langs gaan komen. Het allermooiste voor de fans is dat de derby tegen Reading weer op het programma staat. Een wedstrijd waar ze al sinds 2002 op wachten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s